رژیم فستینگ!

 در تغذیه سالم, سلامتی

رژیم فستینگ یعنی چه؟

رژیم روزه داری یک برنامه غذایی است که طی یک برنامه منظم بین خوردن و نخوردنِ غذا جابه‌جا می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد این رژیم راهی مفید برای کنترل وزن، پیشگیری یا حتی معکوس‌کردن برخی‌از انواع بیماری‌ها است.  شاید یکی از وسوسه‌انگیزترین مزایای رژیم فستینگ این باشد که وقتی بسیاری از رژیم‌های غذایی بر این موضوع تمرکز می‌کنند که چه چیزی بخوریم؟ یا نخوریم؟ روزه‌داری متناوب چنین اصراری ندارد! اما آیا این یک پاداش است یا یک ایراد؟! برای پاسخ به این سوال نیاز به تحقیقات بیشتری‌ است. در رژیم روزه‌داری متناوب، غذا فقط در یک زمان خاص خورده می‌شود و اساس آن حول این محور است که رژیم‌گرفتن برای ساعات معینی در روز یا خوردن فقط یک وعده غذایی در دو روز هفته می‌تواند به چربی‌سوزی بدن کمک کند.

انواع رژیم فستینگ کدام است؟

شایع‌ترین متدهای این نوع رژیم، روزه‌داری در روزهای مختلف، روزهای پیوسته با تناوب خاص در هفته و یا در طول مدت زمانی خاص است. انواع رژیم روزه‌‌داری را در ادامه بررسی می‌کنیم:

روزه داری در روزهای متناوب

با این روش در روزهایی از هفته محدودیت غذایی وجود ندارد. ولی بعضی روزها شامل یک وعده غذاست و آن وعده ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را شامل می‌شود. مثلا دوشنبه، چهارشنبه و جمعه را باید روزه بگیرید و در بقیه روز‌های هفته هیچ‌گونه محدودیتی در خوردن غذا ندارید.

غذا خوردن در یک محدوده زمانی

در این رژیم، هر روز یک برنامه غذایی را دنبال خواهید کرد. بعد از به اتمام رسیدن این زمان دیگر نباید غذایی خورده شود. مثلا از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعد از ظهر را می‌توانید غذا بخورید و در باقی روز اجازه خوردن غذا را ندارید. درست مانند روزه در ماه رمضان.

روزه در کل روز  

در این نوع رژیم فستینگ یک یا دو روز در هفته روزه هستید و یا ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را دریافت می‌کنید. در روزهای دیگر هفته هیچ‌گونه محدودیت غذایی نخواهید داشت. به طور مثال یک یا دو روز در هفته را ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری دریافت خواهید کرد و روزهای دیگر محدودیتی ندارید.

رژیم فستینگ چند روزه است؟

رژیم fasting انواع مختلفی دارد. در برخی‌از آن‌ها ۱۲ یا ۲۴ ساعت و در برخی دیگر دو یا چند روز در هفته را باید از غذاخوردن صرف‌ نظر کرد. با این ‌وجود، روزهای فستینگ نباید پشت‌سرهم باشند و باید حداقل ۱ روز استراحت بین آن‌ها وجود داشته باشد. در روزهای روزه‌داری نیز می‌توان غذا خورد، اما نه زیاد!  در این رژیم، زنان روزانه ۵۰۰ کالری و مردان ۶۰۰ کالری باید دریافت کنند. اما بسته به سن، جنسیت و میزان فعالیت هر فرد، ممکن است به سه یا چهار برابر بیشتر کالری نیاز باشد.  این رژیم افراد را تشویق می‌کند در روزهای فستینگ، طی دو وعده غذایی کوچک به همراه چند میان‌وعده از پروتئین بدون چربی، سبزیجات و میوه‌ها مصرف کنند. نوشیدن مقدار زیادی آب یا نوشیدنی‌های بدون کالری مانند چای و قهوه(بدون شیر یا شکر) یا دمنوش‌ها مانعی ندارد.

______

گردآوری: مرسده رنجبر

رژیم کتوژنیک

maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt