معرفی فیلم مغزهای کوچک زنگ زده

 در سینما و تئاتر, فرهنگ و هنر, فیلم ایرانی

فیلم مغزهای کوچک زنگ زده فیلمی ایرانی است که توسط هومن سیدی در سال ۱۳۹۶ ساخته شده و در سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم محصول کشور ایران و در ژانر جنایی و درام می‌باشد.

خوب است بدانید:

مغزهای کوچک زنگ زده در مورد رفع زنگ زدگی از مغز و تفکر و برگشتن به سطح اراده آزاد و تصمیم‌گیری مستقل انسانی است. ماجرای دستیابی به کیفیت ذاتی و وجودی انسانی. انسانی که حق انتخاب دارد، مسئولیت‌پذیر است و برای ادامه حیاتش معنایی را می‌یابد. فیلم به معرفی و تبیین یک اتمسفر نمونه‌ای کاملا تمامیت خواهانه و بزهکارانه می‌پردازد و در ادامه در اثر بروز ترک‌ها و شکاف‌های ظریفی در این ساختار، شرایط رها شدن از بند کنترل تفکر و شیوه تحمیلی رایج رقم می‌خورد.

داستان اثر

داستان «مغزهای کوچک زنگ زده» اوضاع نابه‌سامان خانواده‌ای را بررسی می‌کند، خانواده‌ای که در آن، شاهین، پسر خانواده، سعی دارد خودش را به برادر بزرگترش شکور ثابت کند و مثل او اوضاع خانواده را در دست بگیرد. شکور مثل یک چوپان که بره‌ها را بزرگ می‌کند و از آن‌ها استفاده می‌کند، بچه دیگران را بزرگ کرده و حالا با استفاده از آن‌ها شبکه خلاف‌کاری ساخته و آن‌ها را وابسته خود کرده است. شاهین برای اینکه خودش را به برادرش ثابت کند پیگیر فیلمی که از خواهرشان پخش شده می‌شود و با حرف‌هایش غیرت شکور را تحریک می‌کند. تا اینکه شکور از سر تعصب، تن به کشتن خواهرش می‌دهد تا سنگ روی ننگ بگذارد. بعد از کشتن خواهر، شبکه مواد مخدر شکور لو می‌رود و زندانی می‌شود. او که حالا حکم اعدام برایش صادر شده، به شاهین اعتراف می‌کند که او هم جز بچه‌هایی‌ست که تربیت کرده و برادر واقعی او نیست. با این حرف، شاهین نگاهش نسبت به خانواده و زندگیش تغییر می‌کند و تصمیم به انتقام می‌گیرد و سایر خلاف‌هایش را لو می‌دهد و شکور را به دردسر بزرگی می‌اندازد.

جوایز فیلم مغزهای کوچک زنگ زده

در سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال ۱۳۹۶، فیلم مغزهای کوچک زنگ زده نامزد دریافت یازده سیمرغ بلورین برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (هومن سیدی)، بهترین فیلمنامه (هومن سیدی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (فرهاد اصلانی و نوید پورفرج)، بهترین صدابرداری (مهران ملکوتی)، بهترین صداگذاری (علیرضا علویان)، بهترین تدوین (مهدی سعدی)، بهترین طراحی لباس (مارال جیرانی) و بهترین فیلم‌برداری (پیمان شادمان فر) شد و در پایان موفق به کسب چهار سیمرغ بلورین شد.

بازیگران فیلم

در این فیلم نوید محمدزاده، فرید سجادی حسینی، فرهاد اصلانی، نازنین بیاتی، هامون سیدی، نوید پور فرج و مرجان اتفاقیان به هنرمندی پرداخته‌اند.

در پایان

می‌توان گفت مرز بین واقعیت و تصویر کردن آن توسط کارگردان مرزی است که باید با فضاسازی قابل قبول برای ذهن مخاطب پر شود. چه اینکه ممکن است در جهان پدیده هایی وجود داشته باشد که حتی مستند کردن آن غیر قابل باور باشد چه برسد به ساخت یک فیلم داستانی از آن . ” مغزهای کوچک زنگ زده ” توانسته این کار را با فضاسازی عالی و طراحی صحنه خوب و قابل تحسینش و بازی روان بازیگرانش به خوبی انجام دهد.

 


اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

 

گردآوری: صبا طاهری

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt