ترس چگونه بر ما تاثیر می گذارد؟

 در خودپروری, روانشناسی

مطلبی از mentalhealth.org

مترجم: ترانه عبدی زاده

ترس، یکی از قوی‌ترین حس‌های موجود است که اثری بسیار نافذ و پرقدرت بر ذهن و بدن ما دارد.

ترس می‌تواند در مواقع اورژانسی و پرخطر سیگنال‌هایی قوی برای چگونگی عملکرد ما در آن شرایط خاص به مغزمان ارسال کند؛ بعنوان مثال در شرایطی مثل گیر افتادن در آتش سوزی و یا مورد حمله قرار گرفتند.
علاوه بر آن غلبه ترس در مواردی کم خطر مانند امتحان، سخنرانی، شروع کار جدید، قرار عاشقانه و یا حتی شرکت در یک مهمانی نیز نمود دارد. این یک عکس‌العمل ذاتی به تهدیدی است که می‌تواند واقعی یا از پیش فرض شده باشد.
اضطراب واژه‌ای است که ما معمولا برای نوع مشخصی از ترس در ارتباط با تهدید و یا بیشتر وقوع اتفاقی ناگوار در آینده تا در زمان حال، به‌کار می‌بریم.

ترس و اضطراب می‌توانند بسیار زودگذر باشند، اما در عین حال هم می‌توانند همیشگی باشند و شما را در خود گرفتار کنند. در بعضی موارد با غلبه بر بسیاری از جنبه‌های زندگی مثل خوردن، خوابیدن، تمرکز کردن، سفرکردن، لذت بردن از زندگی یا حتی ترک کردن خانه به قصد مدرسه و یا سرکار رفتن می‌توانند زندگیمان را مختل کنند که این باعث عقب راندن شما از انجام دادن کارهایتان و در نتیجه بروز اختلال در سلامتیتان می‌شود.

بعضی از افراد که ترس بر آنها چیره شده، همواره در تلاشند تا از وضعیتی که باعث بروز ترس و وحشت در آنها می‌شود، دوری کنند. خارج شدن از این سیکل بسیار سخت است اما راه‌های بسیاری برای رهایی از آن وجود دارد. شما می‌توانید‌ یاد بگیرید که کمتر وحشت زده باشید و با “ترس” سازگار شوید به نحوی که بتوانید به زندگی کردن ادامه دهید.

 

 

چه چیزی باعث ترس شما می‌شود؟

عوامل بسیاری باعث بروز ترس ترس می‌شوند. در عین حال ترس از بسیاری موارد به‌عنوان مثال آتش، می‌تواند شمارا در برابر بسیاری از خطرها ایمن نگه دارد. ترس از شکست می‌تواند این قدرت را به شما دهد تا هرگز شکست نخورید، اما در عین حال می‌تواند چنان قوی باشد که مانع از تلاش شما برای رسیدن به اهدافتان هم شود.

از چه چیزی ترسیدن و چگونه عمل کردن در هنگام ترس، در افراد مختلف متفاوت است. مهم دانستن این نکته است که چه چیزی‌باعث ترس شما میشود و چطور میتواند اولین‌ قدم برای حل مشکلات مربوط به آن باشد.

چه چیزی شما را مضطرب می‌کند؟

اضطراب در واقع زیر مجموعه ای از ترس است، بنابراین موارد ذکر شده در مورد مقوله استرس و‌ اضطراب هم صدق می‌کند.
واژه “اضطراب” بیشتر به معنی نگرانی‌ست حتی می‌توان آن را به‌عنوان اصرار و تکرار حس ترس به‌طور مداوم تعیبر کرد. کاربرد آن بیشتر بر می‌گردد به نوعی بیم از زمان آینده تا آنچه که اکنون در حال وقوع است.
اضطراب کلمه‌ای ست که غالبان کارشناسان سلامت روان (روانشناسان) از آن استفاده می‌کنند. شکل رفتار شما در هنگام بروز ترس و استرس بسیار بهم شبیه‌اند چرا که این دو در واقع حس مشترکند.

 

 

در هنگام ترس و اضطراب انسان چه حسی دارد؟

زمانی‌که احساس ترس و نگرانی جدی می‌کنید، ذهن و بدن شما بسیار سریع واکنش نشان می‌دهد؛ موارد ذیل ممکن است در این حالت بروز کنند:
تپش شدید قلب (تا جایی‌که ممکن است احساس بی‌نظمی در ضربان قلب به شما دست دهد.)
شل شدن و بعضا احساس ضعف در ماهیچه‌ها
تعرق فراوان
حالت تهوع
از دست دادن تمرکز
احساس گیجی
احساس سرما
بی اشتهایی
عرق سرد و گرم
خشک شدن دهان
گرفتگی عضلات

تمام این حالات زمانی اتفاق می‌افتند که بدن شما احساس ترس کرده باشد و خود را برای یک وضعیت اورژانسی آماده می‌کند. خون سریعاً به تمام عضلات جریان پیدا می‌کند، قند خون بالا می‌رود و این توانایی را به شما می‌دهد تا از نظر ذهنی بر هر آنچه که شما را تهدید می‌کند تمرکز کنید.

داشتن اضطراب مداوم، ممکن است باعث بروز برخی علائم فوق شود و همچنین احساس ترس آزاردهنده‌تری را سبب شود. ممکن است باعث تحریک پذیری، اختلال در خوابیدن، سردرد و یا حتی اختلال در ادامه کار و برنامه‌ریزی درست برای آینده؛ همین‌طور ممکن است باعث بروز اختلال در روابط جنسی و از دست دادن اعتماد به نفس شود.

چطور میتوانم به خودم کمک کنم ؟

اگر میتوانی با ترست روبرو شو!
اگر شما همیشه از موقعیت‌هایی که شمارا می‌ترساند اجتناب کنید، ممکن است انجام کارهایی را که می‌خواهید و یا این‌که باید به انجام برسانید را متوقف سازید. در نتیجه شما قادر نخواهید بود بررسی کنید که آیا وضعیت همیشه به همان بدی که انتظارش را دارید هست یا خیر، بنابراین فرصت این را ندارید که بفهمید چگونه ترس خود را کنترل کرده و اضطرابتان را کاهش دهید. در این وضعیت نه تنها تنش و استرس کمتر نمی‌شود بلکه افزایش هم میابد. روبرو شدن با ترس می‌تواند راهی مؤثر برای غلبه بر این احساس مخرب باشد.
خودت را بشناس
سعی کنید درباره نوع ترس یا اضطراب خود بیشتر بدانید؛ لحظه اتفاق افتادن آن و همچنین چگونگی رخ دادنش را ثبت کنید.
ریلکس کردن
یادگیری تکنیک‌های مختلف ریلکسیشن به چگونگی برخورد شما با حس ترس و استرس از نظر ذهنی و جسمی کمک بسیاری می‌کنند؛ رها کردن شانه‌ها و نفس عمیق کشیدن و یا تصور خود در یک مکان آرام. همینطور راهکارهایی مانند یوگا، مراقبه، ماساژ (ویا گوش دادن به پادکست‌های مربوط به مجموعه سلامت ذهن و روان) .

تغذیه سالم

تا می‌توانید میوه و سبزیجات بخورید و از خوردن قند و شکر پرهیز کنید، زیرا خوردن زیاد قند و شکر باعث بالا رفتن قند خون شما می‌شود و شما احساس استرس می‌کنید.

نوشیدن زیاد چای و قهوه هم در بالا رفتن میزان استرس می‌تواند نقش داشته باشد.

از الکل خودداری کنید و یا به میزان مناسب بنوشید.
بسیاری از افراد وقتی مضطرب می‌شوند به نوشیدن الکل روی می‌آورند با تصور اینکه به کاهش استرسشان کمک می‌کند، غافل از اینکه بعد از نوشیدن الکل و برطرف شدن حالت مستی شما ممکن است دچار حس اضطراب و ترس بیشتری شوید.

درمان‌های مکمل

بعضی از افراد معتقدند درمانهای دیگر (مکمل) مثل یوگا، مراقبه و… کمک شایانی به غلبه بر حس ترس و استرس آن‌ها می‌کنند.
ایمان (اعتقاد)/ معنویت

اگر شما فردی مذهبی هستید، این می‌تواند راهی برای احساس ارتباط با چیزی فرای خودتان ایجاد کند. داشتن ایمان می‌تواند راهی برای مقابله با استرس‌های روزمره فراهم کند، حضور در مکان‌های مقدس (مسجد، کلیسا، معابد) و تعامل با دیگر گروه‌های مذهبی می‌تواند شما را با یک شبکه پشتیبانی ارزشمند ارتباط دهد.

مترجم: ترانه عبدی زاده
www.mentalhealth.org.uk

Reference: https://www.mentalhealth.org.uk/publications/overcome-fear-anxiety

 


اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

 

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt