شرایط نگهداری گیاه پدیلانتوس

 در چیدمان, خانه داری, گل و گیاه

پدیلانتوس یکی از جالب ترین گیاهان آپارتمانی است که فرم خاصی دارد و با قامتی بلند و کشیده نگاه بیننده را به سمت بالا هدایت می‌کند.

نگهداری از گیاه پدیلانتوس آسان است و ساقه خاص و برگهای خوشرنگ، آن را به گیاهی محبوب برای داخل خانه تبدیل کرده است.

در ادامه با نگهداری این گیاه زیبا آشنا می‌شویم.

شرایط نگهداری گیاه پدیلانتوس

نور مناسب:

این گیاه به نور نسبتا زیادی نیاز دارد و باید در مکانی با نور مناسب قرار بگیرد. توجه داشته باشید که پدیلانتوس را در معرض آفتاب مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا سبب سوختگی نوک برگها و چروکیده شدن آنها می‌شود.

بهترین مکان برای قرار گیری پدیلانتوس، پشت پنجره جنوبی و یا شرقی است تا نور مناسب برای رشد را دریافت کند.

قرار گیری این گیاه در نور زیاد سبب کلفت شدن ساقه و متراکم شدن و گوشتی شدن برگها می‌شود و در صورتی که گیاه شما ابلق باشد، با دریافت نور زیاد حاشیه سبز رنگ برگها، صورتی می‌شود. نور بسیار کم نیز سبب ریزش برگ های سبز و زرد شدن برگ ها زیرین می شود.

آبیاری مناسب:

پدیلانتوس نسبت به آبیاری حساس است و تنها زمانی اقدام به آبیاری مجدد کنید که خاک گیاه به عمق ۲ سانتی متری خشک شده باشد. در زمان آبیاری بهتر است به برگهای گیاه آب نپاشید و در فصول سرد آبیاری را کاهش دهید.

آبیاری زیاد سبب پوسیدگی ریشه و ساقه و خشک شدن برگهای سبز می‌شود و خشکی کشیدن گیاه سبب خشک و چروکیده شدن برگها، نازک شدن ساقه و از بین رفتن گیاه می‌شود.

دما مناسب:

بهترین دما در تابستان ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و در زمستان، گیاه باید از هوای سرد محافظت شود. اگر پدیلانتوس به طور مداوم در دمای کمتر از ۱۲ درجه سانتیگراد نگهداری شود زنده نمی ماند.

کود مناسب:

بهتر است تا از کودهای رشد استفاده کنید که نیتروژن پایین دارند مانند ۳۶-۱۲-۱۲ یا ۱۰-۵۲-۱۰ استفاده کنید؛ شما میتونید از کودهای مخصوص کاکتوس هم برای این گیاه استفاده کنید چون دارای نیتروژن پایین هستند.

بهترین زمان برای کوددهی این گیاه هر دو الی سه هفته یکبار در فصل رشد می باشد که از اوایل بهار شروع شده و تا اواخر تابستان ادامه دارد. البته در شرایط خانه و گلخانه ای میتوان گیاه را در هر فصلی تغذیه کرد.

خاک مناسب:

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در ترکیب خاک پدیلانتوس رعایت کرد، سبک بودن و زهکشی خاک است. در صورتی که خاک این گیاه زهکشی خوبی نداشته باشد، آب اضافه از آن خارج نمی‌شود و ریشه غرقاب شده و می‌پوسد. خاک معمولی برای پدیلانتوس مناسب است اما ترکیب خاک برگ، شن و ماسه نیز برای آن گزینه خوبی محسوب می‌شود.

تعویض گلدان:

بهتر است هر ۲ یا ۳ سال یکبار در صورت مشاهده بیرون زدن ریشه ها، گلدان را تعویض کنید. پدیلانتوس نیز مانند دیگر گیاهان در گلدان کوچکتر بهتر رشد می‌کند بنابراین از قرار دادن این گیاه در گلدان بزرگ خودداری کنید. گلدان بسیار بزرگ، علاوه بر متوقف کردن رشد گیاه، به ریشه نیز آسیب وارد می‌کند.

آیا این گیاه سمی است؟

مثل دیگر گیاهان خانواده افوربیاسه، پدیلانتوس حاوی شیره‌ای سمی و تقریبا خطرناک است. این گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خاگی قرار دهید.

توصیه میکنیم هنگام کار با این گیاه، حتما از دستکش‌های ضخیم استفاده کنید. اگر به هر نحوی این شیره با چشم تماس پیدا کرد، باید چشم را به مدت ۱۵ دقیقه شست و شو دهید.

بیماری های پدیلانتوس

  • در فصل بهار و پاییز بسیار حواستان به شته و شپشک آرد آلود باشید چرا که هر دو آفت زمینه بیمار کردن گل زیبای شما را فراهم خواهند آورد. اما جای نگرانی نیست چرا که شما می توانید از سموم آفت کش استفاده نمایید تا این مشکل به راحتی رفع شود.
  • اگر دیدید که برگ های گیاهتان کدر شده است و رشد گیاه بسیار کند شده است ممکن است گیاه به کنه تارعنکبوتی آلوده شده باشد و درمان آن استفاده از آفت کش های مخصوص به آن می باشد.
  • اگر دیدید نوک برگ های پدیلانتوس قهوه ای و خشک شده است، این مشکل احتمالا مربوط به رطوبت کم است.
  • برگهای بسیار تیره نیز نشانی از وجود نیتروژن اضافی در خاک است.
  • اگر ساقه های پدیلانتوس در فصل زمستان شروع به کشیدگی کرد، این مساله به خاطر آن است که محیط نگهداری پدیلانتوس گرم و تاریک است.

 

اگر به بخش گل و گیاه علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

نحوه نگهداری از گیاه بابا آدم

 

گردآوری:صبا طاهری

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt